1. Home
  2. News
  3. Εννέα βασικοί κανόνες για τα escape rooms

18 September

Εννέα βασικοί κανόνες για τα escape rooms

Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, θα είστε σίγουροι ότι θα έχετε μια θετική εμπειρία στο The MindTrap.

Τα escape rooms είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα που κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι μυστήριου, στο οποίο Καλείστε να ξεφύγετε από ένα δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επιλύοντας γρίφους και αναζητώντας στοιχεία.

Για να απολαύσετε στο έπακρο την εμπειρία ενός δωματίου απόδρασης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες. Ακολουθούν εννέα συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να λύσετε τους γρίφους και να περάσετε καλά:

Συνεργαστείτε

Η συνεργασία είναι το κλειδί για την επιτυχία σε ένα escape room. Μην αφήνετε τη φιλοδοξία σας να σας οδηγήσει σε ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους παίκτες. Συζητήστε μεταξύ σας, μοιραστείτε τις ιδέες σας και εργαστείτε μαζί για να λύσετε τα προβλήματα.

Μη φοβάστε να κάνετε λάθη

Στα δωμάτια απόδρασης, είναι αναπόφευκτο να μην κάνετε λάθη. Μην τα φοβάστε. Κάντε τα, μάθετε από αυτά και προχωρήστε. Ακόμα κι αν δε λύσετε έναν γρίφο σωστά από την πρώτη φορά, μπορεί να σας οδηγήσει σε μια νέα ιδέα.

Αναζητήστε παντού

Μην περιορίζεστε μόνο στο χώρο όπου βρίσκεστε. Αναζητήστε στοιχεία παντού, ακόμα και σε μέρη που μοιάζουν άσχετα. Οι δημιουργοί των escape rooms έχουν κρύψει στοιχεία σε κάθε γωνιά, οπότε αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να τα χάσετε.

Μη φοβάστε να αναρωτηθείτε

Αν δεν μπορείτε να λύσετε έναν γρίφο, μη φοβάστε να αναρωτηθείτε. Τι σημαίνει αυτό το σύμβολο; Γιατί αυτό το αντικείμενο είναι εδώ; Τι μπορεί να σημαίνουν αυτές οι λέξεις; Οι δημιουργοί των δωματίων απόδρασης έχουν σχεδιάσει τα παιχνίδια τους για να σας κάνουν να σκεφτείτε έξω από το κουτί, οπότε μη διστάσετε να πειραματιστείτε.

Μη χάνετε χρόνο

Το χρονικό όριο σε ένα escape room είναι πραγματικό. Αν χάσετε πολύ χρόνο σε έναν γρίφο, μπορεί να μην προλάβετε να λύσετε τους άλλους και να ξεφύγετε. Αν κολλήσετε σε έναν γρίφο, προχωρήστε στον επόμενο και επιστρέψτε σε αυτόν αργότερα.

Μην είστε επιθετικοί

Τα escape rooms είναι κατασκευασμένα για να είναι ασφαλή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να μη χαθείτε ή να τραυματιστείτε. Μην προσπαθήσετε να σπάσετε αντικείμενα, να μετακινήσετε βαριά αντικείμενα ή να κάνετε οτιδήποτε μπορεί να σας βλάψει.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη

Τα δωμάτια απόδρασης είναι μια ευκαιρία να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Μη φοβάστε να σκεφθείτε το αδύνατο και να δοκιμάσετε πράγματα που δε θα κάνατε ποτέ στην πραγματική ζωή.

Ζητήστε βοήθεια από τον game master

Αν πραγματικά κολλήσετε, μπορείτε πάντα να ζητήσετε βοήθεια από τον game master, οποίος θα σας κατευθύνει στη σωστή κατεύθυνση. Όχι απαραίτητα για να σας δώσει τις απαντήσεις, αλλά για να σας ενθαρρύνει!

Διασκεδάστε

Τα δωμάτια απόδρασης είναι ένας τρόπος για να διασκεδάσετε με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας. Μην τα πάρετε πολύ σοβαρά. Διασκεδάστε με το παιχνίδι και απολαύστε την εμπειρία.

Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, θα είστε σίγουροι ότι θα έχετε μια θετική εμπειρία στο The MindTrap. Τα escape rooms μας είναι σχεδιασμένα ώστε καθένας από εσάς να περάσετε καλά, τόσο σε επίπεδο δυσκολίας όσο και σε σενάριο. Εάν θέλετε να δείτε και πώς ακριβώς τα κατασκευάζουμε, πατήστε εδώ!